מקרי רשלנות רפואית

במהלך חיינו אנו נעזרים בשירותי הבריאות בסוגים רבים של אופנים; בקופות החולים, בבתי החולים וברפואה הפרטית. רופאים ואנשי רפואה, על אף עבודתם המקודשת, חשופים לפגמים בהתנהלותם וכך חושפים גם אותנו למקרי רשלנות רפואית. באתרו של עו”ד שמואל קשיוב – https://www.s-klaw.co.il/ – תוכלו למצוא מידע רב אודות מקרי רשלנות רפואית ומה ניתן לעשות בגינם.

אנשי רפואה אינם חפים מטעויות. זה יכול לנבוע מחוסר שימת לב או מחוסר נקיטה באמצעי הזהירות המקובלים. מקרי רשלנות רפואית יכולים להופיע בכל מיני סוגי טיפולים, כגון היריון ולידה, היעדר אבחון/אבחון שגוי/אבחון מאוחר של מחלה או בעיה רפואית, ומתן טיפולים שלא לצורך.
ביתר פירוט, מקרי רשלנות רפואית נפוצים במקרים הבאים:

  • בזמן היריון ולידה – מעקב רשלני בזמן ההיריון, היכול להוביל ללידה מוקדמת, בעיות התפתחותיות של העובר, פיגור בהתפתחות העובר, לידה שקטה, אי הפנייה לניתוח קיסרי בזמן שיכול להוביל אף למותו של העובר, התפתחות של מחלות או בעיות לב בעתיד, ופיגור התפתחותי, שכלי או קוגניטיבי בעתיד.
  • היעדר אבחון/אבחון שגוי/אבחון מאוחר של מחלה או בעיה רפואית – נפוץ רבות במקרים של גידולים ממאירים, אירועי לב, ואירועים מוחיים. אבחון בזמן הוא אלמנט חשוב מאין כמוהו כאשר מדובר במקרים כאלו, ועל הרופא לקבל את מלוא המידע וההיסטוריה הרפואית של המטופל, על מנת למסור לו את המידע, אופן הטיפול והאלטרנטיבות באופן נהיר ומדויק. לאבחון נכון ובזמן חשיבות גדולה במתן הטיפול המתאים, שיכול למנוע התדרדרות במצב החולה, ולמנוע נזקים בלתי הפיכים במצבו הרפואי, הרגשי, הגופני והכלכלי. 
  • רשלנות רפואית בזמן ניתוח – ניתוחים הינם פרוצדורה כירורגית מורכבת, ועל הצוות המנתח לנהוג בזהירות ובאחריות בזמן הניתוח, שכן אם לא יעשו זאת, יכולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים אצל המטופלים. אי הכנה מתאימה לקראת הניתוח והתנהלות רשלנית בזמן הניתוח, יכולים להותיר אצל המטופל נזקים בדמות צלקות, פגיעה באיברים, עצבים, או כלי דם, או להותיר עצמים זרים בגוף המנותח. 
  • מתן טיפולים שלא לצורך – על הרופא לתת את הטיפול הנכון והמדויק למטופל, ומתן של תרופה או טיפול שלא לצורך יכולים להותיר את המטופל עם נזקים גופניים או נפשיים.

חשוב לציין כי לא כל טעות בהתנהלות הרופא הינה אכן מקרה של רשלנות רפואית. בתביעות מסוג זה, יש להוכיח שהטעויות בהתנהלות הצוות הרפואי אכן קשורות באופן ישיר לנזק שנגרם, ושהוא יכול היה להימנע לו היו בוחרים לנהוג אחרת, ושהצוות הרפואי אכן חרג בהתנהלותו מן הסטנדרט הרפואי המתבקש. באתרו של עורך הדין שמואל קשיוב, המתמחה בתביעות בגין רשלנות רפואית ונזקי גוף כ-10 שנים, תוכלו למצוא את מלוא המידע בנוגע למקרי רשלנות רפואית נפוצים וסיכויי הצלחת התביעה, תיבה להשארת פרטים לצורך ייעוץ, וכל מידע חיוני אחר לצורך תביעה: https://www.s-klaw.co.il/

דילוג לתוכן