נהיגה בקלות ראש

בתי המשפט בישראל, נוטים להחמיר בצורה משמעותית עם נהגים שנגדם מוגש כתב אישום בדיני תעבורה. לעיתים יש פערים משמעותיים בין המציאות של העבירה שבוצעה בשטח, לבין הפסיקה של המחוקק. אחת מהדוגמאות הללו, היא נטיית בתי המשפט להפוך חוסר זהירות חד פעמית בנהיגה, ל”נהיגה בקלות ראש”.

מה ההבדל בהגדרות, בין “נהיגה בקלות ראש”, לבין חוסר זהירות חד פעמית?

יש לזכור, שכאשר מתרחשת תאונת דרכים, אזי יהיה עונש קשה גם כאשר התאונה התרחשה בגלל חוסר זהירות חד פעמית. חיים אי אפשר להחזיר, וכאשר נהג הורג אדם, אין זה משנה למשפחת הנפגע הסיבה בגללה התרחשה התאונה.

חוסר זהירות חד פעמית- עבירת תנועה שמבצע בטעות נהג. הגדרה זו חלה כאשר אין לנהג עבירות תנועה בעברו. צורת הענישה תהיה קלה יותר. על הנהג יוטל קנס כספי של 500 ₪, והנהג לא יחויב להישפט בבית המשפט.

“נהיגה בקלות ראש”- הגדרה זו חלה, כאשר הנהג היה מודע לחומרת מעשיו במהלך הנהיגה, ולהשלכות העלולות להיווצר מצורת הנהיגה של הנהג. החוק מחמיר מאוד עם נהיגה “בקלות ראש”, בגלל שהנהג מפגיו במעשיו זלזול בחוק, בחייו, ובחיי הנהגים האחרים בכביש.

ההבדל בענישה, הוא שכאשר נהג נתפס מבצע עבירה, ומואשם בחוסר זהירות, הנהג לא מחויב להישפט בבית המשפט. לעומת זאת, נהג שהמשטרה קבעה שהוא נהג בקלות ראש, מחוייב להישפט בבית המשפט.

מתי כדאי לקחת עורך דין תעבורה?

כאשר נהג מקבל דו”ח מהמשטרה, הוא מוזמן לבית משפט. המחוקק נתן לבית המשפט את שיקול הדעת לקבוע האם מדובר בנהיגה בקלות ראש, ואת העונש הניתן. החופש הניתן לבית משפט, משמש לפעמים לרעתם של נהגים, משום שבתי המשפט נוטים להחמיר עם נהגים בדיני תעבורה.

ישנם מקרים, בהם הנהג יכול להוכיח שהמשטרה החמירה בקביעה. מקרים אלו אינם כוללים נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול. במקרים אלו, יוכל עורך דין תעבורה להמיר את הקביעה של “נהיגה בקלות ראש”, לקביעה של חוסר זהירות מצד הנהג.

במקרים מסוימים, יוכל עורך דין תעבורה מקצועי, לקצר את משך הזמן בו נשלל רישיון הנהיגה מהנהג.

כיצד להימנע ממצב בו שוטר יאשים אותך בנהיגה בקלות ראש?

הדרך הטובה ביותר בה נהג יוכל להימנע מאשמה בנהיגה בקלות ראש, היא “סוף מעשה במחשבה תחילה”. על הנהג להבין שמספיק ששוטר יבחין ב2 עברות תנועה שנעשו ברצף, וכבר יאשים את הנהג בנהיגה בקלות ראש.

אז מה הנהג יכול לעשות? להימנע מביצוע כל עבירת תנועה כלשהיא. דרך זו דורשת סבלנות והתמדה מצד הנהג. על הנהג להקפיד לא לדבר בפלאפון בשעת נהיגה, ולא לבצע שום עקיפה אסורה. כאשר נהג מתקרב לרמזור, עליו להתכונן לכך שהאור יכול להתחלף, ולהיזהר שלא יווצר מצב בו הוא חוצה את הכביש באור אדום.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

דילוג לתוכן